Digitalizare IMM: Transformarea Digitală a Întreprinderilor Mici și Mijlocii

Descoperiți cum digitalizarea poate revoluționa afacerile IMM-urilor, optimizând procesele, deschizând noi piețe și stimulând inovarea. Prin adoptarea tehnologiilor digitale, întreprinderile mici și mijlocii își pot îmbunătăți eficiența operativă, exploata oportunități globale și rămâne competitive într-o economie digitală.

BOCASOFT – susţine dezvoltarea competenţelor angajaţilor din întreprinderile mici şi mijlocii

Asocierea dintre Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Informatică ICI Bucuresti, Public Research SRL şi BOCASOFT SRL, a semnat contract cu Autoritatea pentru Digitalizarea României pentru a susţine dezvoltarea competenţelor angajaţilor din întreprinderile mici şi mijlocii, oferind cursuri gratuite, finanţate din fonduri europene.

Suma disponibilă: Fiecare IMM poate accesa o finanțare de până la17.000 de euro pentru instruirea/recalificarea angajaților.

Grup țintă: Angajații cu contract individual de muncă (cu normă întreagă sau cu timp parțial) din IMM-uri sunt eligibili, maxim 3.

Beneficiari: Peste 2000 de IMM- uri vor putea beneficia de cursuri de formare gratuite pentru îmbunătățirea competențelor digitale ale angajaților

  Programe de formare în cadrul apelului „Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri”

  Internetul Lucrurilor (IoT)

  Descoperiți cum IoT deschide noi orizonturi, interconectând dispozitive inteligente pentru a revoluționa mediul de afaceri. Aflați despre comunicarea între dispozitive, integrarea strategică în procesele de afaceri pentru a spori eficiența, și cum să folosiți datele colectate pentru decizii mai bune, având întotdeauna în vedere importanța securității datelor.

  Tehnologii Cloud

  Îmbrățișați tehnologiile cloud care transformă afacerile, oferind flexibilitate și scalabilitate. Explorați diferite modele de cloud și cum acestea se pot integra în strategia dvs. de afaceri, învățând despre securitatea datelor și gestionarea resurselor pentru a îmbunătăți agilitatea organizației.

  Big Data

  Profundizați în lumea Big Data, învățând să colectați, procesați și analizați date complexe. Descoperiți cum tehnologiile și algoritmii avansați vă pot ajuta să transformați informațiile în insight-uri valoroase pentru decizii strategice, subliniind importanța eticii și securității datelor.

  Inteligența Artificială (IA)

  Explorați IA pentru a optimiza procesele și îmbunătăți luarea deciziilor. Acest curs vă inițiază în principiile fundamentale ale IA, de la algoritmi la aplicații practice, evidențiind cum poate fi integrată în strategiile de afaceri pentru eficiență și competitivitate.

  Automatizarea Proceselor Robotice (RPA)

  Descoperiți cum RPA transformă afacerile, eficientizând procesele de lucru. Învățați să implementați soluții robotice pentru a optimiza operațiunile, reducând timpul și costurile și îmbunătățind productivitatea și flexibilitatea.

  Blockchain

  Învățați despre tehnologia Blockchain și cum aceasta revoluționează digitalizarea afacerilor. Acest curs oferă o înțelegere aprofundată a principiilor blockchain, aplicațiilor sale și potențialului transformativ, inclusiv contractele inteligente și criptomoneda.

  Sisteme Cyber-Fizice

  Aflați cum tehnologia integrează lumea fizică cu cea digitală pentru soluții mai eficiente. Cursul acoperă senzori, control automat și integrarea datelor, pregătindu-vă să implementați aceste tehnologii inovatoare

  Fabricație Aditivă (Printare 3D)

  Explorați revoluția printării 3D și impactul său asupra designului și producției. Acest curs vă va familiariza cu principiile fabricației aditive, tehnici și echipamente, deschizând calea către personalizare în masă, eficiență și reducerea timpului de producție.

  Obiectivele Digitalizării pentru IMM-uri

  • Îmbunătățirea Eficienței Operative: Explorarea modului în care digitalizarea poate automatiza procesele de afaceri, reducând costurile și timpul necesar pentru diferite operațiuni.
  • Creșterea Accesului la Piețe Noi: Detalierea modului în care tehnologiile digitale deschid noi oportunități de piață pentru IMM-uri, permitându-le să ajungă la clienți la nivel global.
  • Inovare și Dezvoltare de Produs: Discutarea importanței inovației în produse și servicii ca urmare a adoptării tehnologiilor digitale, îmbunătățind competitivitatea IMM-urilor.
  • Formare și Dezvoltare Profesională: Accent pe nevoia de recalificare și dezvoltare profesională a angajaților pentru a naviga eficient în peisajul digital schimbător.

  Tehnologii Esențiale pentru Digitalizarea IMM-urilor

  • Cloud Computing: Oferă flexibilitate și scalabilitate, permițând IMM-urilor să acceseze resurse IT extinse fără investiții majore în infrastructură.
  • Analiza Datelor: Transformă volume mari de date în insight-uri valoroase pentru decizii de afaceri informate, optimizând strategii și procese.
  • Inteligența Artificială (AI): Automatizează sarcini repetitive și îmbunătățește interacțiunile cu clienții, contribuind la creșterea eficienței și inovației.
  • Blockchain: Asigură transparență și securitate în tranzacții, optimizând lanțurile de aprovizionare și protejând datele.

  Programul de Formare și Competențe în Tehnologii Avansate

  • Dezvoltarea abilităților digitale: Îmbunătățirea competențelor IT ale angajaților din IMM-uri.
  • Cursuri specializate: Oferirea de formare în domenii ca inteligența artificială, securitate cibernetică și analiza datelor.
  • Certificări recunoscute: Acces la certificări care atestă competențele digitale dobândite.
  • Suport continuu: Asigurarea de resurse și suport pentru actualizarea continuă a cunoștințelor în tehnologie.